Tämän Hämeessä sijaitsevan vapaa-ajanasunnon sisustusta ryhdyttiin suunnittelemaan hyvissä ajoin eli yhtä aikaa arkkitehdin ensimmäisten luonnosten kanssa. Näin haluttiin varmistaa, että sisustus on toimiva ja muodostaa arkkitehtuurin kanssa harmonisen kokonaisuuden. Koska rakennus sijaitsee metsän keskellä, järvenrannassa, haluttiin luonto ja luonnonmateriaalit vahvasti osaksi sisätiloja. Isojen ikkunoiden ja lasipintojen kautta metsä ja luonto pääsevät jo vahvasti sisälle, mutta myös sisustusmateriaaleilla haluttiin jatkaa samaa linjaa.

Kuvat: Paula Osenius

Kiintokalusteita suunniteltiin ja sijoitettiin myöskin heti arkkitehtisuunnittelun alkumetreillä. Näin varmistettiin että keittiö, kodinhoitohuone ja säilytystilat ovat sekä sijoitukseltaan että mitoitukseltaan asukkaiden tarpeisiin ja rakennuksen käyttötarkoitukseen oikein mitoitettuja. Koska hukkaneliöitä haluttiin välttää, käytettiin portaiden alustakin hyödyksi teettämällä sinne kiintokomerot, joista löytyy säilytystilaa niin ulkovaatteille kuin siivoustarvikkeillekin. Komeroiden ovet jatkavat väliseinien linjaa, ollen vaaleaksi sävytettyä vaneria. Mustat keittiön kalusteovet ovat puusepällä teetetyt vaneriovet, samoin kuin makuuhuoneen vaatekomerotkin.

Sisätilojen materiaalien haluttiin jatkavan ympärillä vallitsevan luonnon materiaaleja. Siksi pyrittiin valitsemaan kaikkiin pintoihin luonnonmateriaaleja; lattioihin tammiparkettia ja liuskekiveä, wc-tiloihin ja suihkutilaan luonnonkiveä, väliseiniin ja osaan kattoa valittiin vaneria. Värimaailmaksi haluttiin vaalea ja rauhallinen, silti lämmin ja kotoisa. Vaaleiden värien harmoniaa piristävät mustat yksityiskohdat.

Makuuhuoneisiin haluttiin kokolattiamatot. Koska kyseessä on vapaa-ajan asunto, valittiin huoneisiin helppohoitoinen, tiukaksi kudottu villasekoitematto, joka samalla pehmentää että luo lämpöä. Julkisivuseinien liuskekivi jatkuu sisätiloihin eteisen seinää ja lattiaa pitkin. Eteiseen haluttiin kulutusta kestävä lattiamateriaali, jolla voi huoletta kävellä myös kengillä. Liuskekiven alla on lattialämmitys, joten se on miellyttävän lämmin talvella ja viileä kesällä.